Ябълкови желета с карамел

Необходими продукти:
- 1 литър прясно изцеден ябълков сок
- 4 листа желатин
- 4 супени лъжици студена вода
- 10 капки течен карамел
- 2-3 капки течен подсладител
Начин на приготвяне:
Разтворете желатина във водата. Загрейте на слаб огън ябълковия сок, добавете течния подсладител и карамела. Течността трябва да е гореща, но не и да завира.
Свалете от котлона и прибавете желатина. Разбъркайте и разсипете сместа в силиконови форми. Изчакайте да се охлади на стайна температура и приберете в хладилник.
След минимум четири часа извадете и премахнете формите. Поднесете желетата студени, гарнирани с плодове или с топинг по ваш избор.
Да ви е сладко!
Източник: www.manzanaycanela.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Диета с ябълки за 7 дни
- Карамелизирана захар - рецепта
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- E150(a) Карамел обикновен
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
Коментари към Ябълкови желета с карамел