Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела

Необходими продукти:
500-600 грама ябълки
100 грама овесени ядки
100 грама стафиди (по-добре да бъдат светли)
80 грама орехови ядки (или други по ваш избор)
50 грама масло
50-60 грама мед
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на парчета. Сложете ги в подходяща форма за печене. Изберете твърди сортове ябълки, за да не станат на каша по време на приготвянето.
Поръсете плодовете с натрошените или нарязани орехови ядки, стафидите и канела на вкус.
Разтопете маслото заедно с меда в подходяща купа, прибавете овесените ядки и разбъркайте.
С получената смес залейте ябълките, покрийте съда с фолио и поставете в предварително загрята фурна.
Изпечете десерта при температура от 180 градуса до желаната готовност на плодовете.
Няколко минути, преди да извадите вкуснотията, махнете фолиото и оставете да се запече, докато ябълките придобият румен оттенък, а овесените ядки станат златисти.
Полезен и вкусен десерт.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ НЕСЪВЪРШЕНСТВА С НАТУРАЛНИ AHA И BHA 30 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Лечебните свойства на ябълковия оцет
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Ябълка
- Шоколадова ябълка
Коментари към Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела