Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
Необходими продукти:
500-600 грама ябълки
100 грама овесени ядки
100 грама стафиди (по-добре да бъдат светли)
80 грама орехови ядки (или други по ваш избор)
50 грама масло
50-60 грама мед
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и нарежете на парчета. Сложете ги в подходяща форма за печене. Изберете твърди сортове ябълки, за да не станат на каша по време на приготвянето.
Поръсете плодовете с натрошените или нарязани орехови ядки, стафидите и канела на вкус.
Разтопете маслото заедно с меда в подходяща купа, прибавете овесените ядки и разбъркайте.
С получената смес залейте ябълките, покрийте съда с фолио и поставете в предварително загрята фурна.
Изпечете десерта при температура от 180 градуса до желаната готовност на плодовете.
Няколко минути, преди да извадите вкуснотията, махнете фолиото и оставете да се запече, докато ябълките придобият румен оттенък, а овесените ядки станат златисти.
Полезен и вкусен десерт.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ 50 мл
АЛКЕМИЛА БИО САПУН ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ГРИМ С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И ШИПКА 100 г
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И КРУШИ 250 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЕНЕРГИЯ И ТОНУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ябълков сладкиш с грис
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Ябълка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Смути с банан, ябълка и портокал
Коментари към Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела