Ябълкова торта с лешници и боровинки
Необходими продукти:
- 200 грама безсолно масло, омекотено
- 6 яйца
- 150 грама лешници, нарязани на едро
- 150 грама брашно от елда
- 1 ябълка, настъргана
- 30 грама царевично нишесте
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 200 грама пудра захар
- сладко от червени боровинки /или друго по избор/
- настъргана лимонова кора
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 170 градуса и подмажете с масло кръгла форма за печене с диаметър около 24 сантиметра.
- Разделете жълтъците от белтъците.
- Разбийте маслото с 1/2 от захарта до кремообразна смес.
- Добавете жълтъците един по един, като разбивате след всяко добавяне.
- Прибавете брашното от елда, настърганата ябълка, бакпулвера, царевичното нишесте, останалата захар, нарязаните лешници и настърганата лимонова кора. Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула с въртеливи движения от дъното към повърхността.
- Разбийте белтъците на сняг и ги добавете постепенно към основната смес. Разбъркайте за кратко.
- Изсипете тестото в подготвената форма и печете блата в продължение на 40-45 минути или докато клечка за зъби излезе чиста от центъра на сладкиша.
- Оставете го да се охлади напълно във формата, преди да го обърнете върху чиния или поднос с подходяща големина.
- Разрежете блата на две и намажете първия с боровинково сладко.
- Поставете втория блат отгоре, поръсете с пудра захар и отново намажете с боровинково сладко.
- Нарежете ябълковата торта и я поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: giallozafferano.it
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Торта Сърце с ягоди и млечен крем
- Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето
- Портокалова торта със сметана и лешници
- Торта от меденки с банани и шоколад
- Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура
- Лятна торта с плодове без печене
Коментари към Ябълкова торта с лешници и боровинки