Ябълкова торта с карамелен сос
Необходими продукти:
за тортата:
- 1 и 1/3 чаши кафява захар
- 3/4 чаша краве масло, меко
- 3 яйца
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 чаши брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 3/4 чаша мътеница
- кокосово масло (или краве масло)
за ябълките:
- 1 килограм ябълки (около 6 ябълки)
- 1/2 чаша кафява захар
- 1 чаена лъжичка царевично нишесте
- 1/4 чаена лъжичка канела на прах
- щипка сол
- 2 супени лъжици краве масло
- ябълков сос с карамел и бренди
Начин на приготвяне:
тортата:
Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте с миксер кафявата захар и кравето масло до пухкава консистенция. Добавете яйцата едно по едно, като биете при всяко добавяне, докато се хомогенизират. Изсипете ваниловия екстракт и разбъркайте.
Смесете в купа брашното с бакпулвера, солта, канелата и содата. Добавете мътеницата и брашнената смес към яйчената, като разбивате с миксер до получаване на гъста смес, която разпределете в намазнена и поръсена с брашно кръгла тава за торта.
Изпечете за 35 минути, след което поставете алуминиево фолио върху тавата и запечете за още 15 минути или до готовност. Извадете блата от фурната и оставете на телена поставка да се охлади напълно.
ябълките:
Нарежете ябълките на тънки резени, разбъркайте ги в купа заедно с 1/2 чаша кафява захар, царевично нишесте, канела и сол.
Разтопете 2 супени лъжици краве масло в голям тиган, добавете ябълковата смес и сотирайте за 5-6 минути или до златист цвят. Охладете напълно за 30 минути.
Подредете сотираните ябълки върху охладения блат и гарнирайте с топъл карамелен сос с ябълково бренди по желание. Нарежете ябълковата торта на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Ябълкова торта с карамелен сос