Ябълкова баница с карамел и орехи
Необходими продукти:
1 пакет замразено бутер тесто
6 супени лъжици разтопено масло
1/2 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша смлени орехови ядки
1 чаена чаша бяла захар
1/3 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица канела
5 големи ябълки, нарязани на тънки резени (най-подходящи са киселите сортове)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Извадете тестото от фризера половин час, преди да се заемете с приготвянето на десерта. Подмажете форма с масло или застелете дъното й с хартия за печене (големината на съда е достатъчно да бъде около 23 - 26 см в диаметър). В малък съд смесете 4 супени лъжици от разтопеното масло, кафявата захар и смлените (не прекалено ситно) орехи. Разбъркайте всичко добре и изсипете в подготвената тава.
Разделете тестото на две части. Разточете едната от тях под формата на кръг малко по-голям от диаметъра на формата за печене. Разположете го върху основата от орехи и масло, леко притиснете с пръсти. Разпределете равномерно по краищата на съда. В отделна купа смесете бялата захар, канелата, брашното и останалите 2 лъжици масло.
Разбъркайте всичко добре. След това добавете резените ябълки, разбъркайте леко, за да може сместа да покрие парчетата плодове. Изсипете ги във формата за печене върху тестото.
Разточете втората част от тестото със същата големина като първата. Покрийте с него ябълките и прищипете краищата с пръсти. Направете няколко разреза по повърхността, откъдето да излиза парата.
Поставете във фурната и печете в продължение на час (може и малко повече), докато се образува хрупкава красива коричка.
Оставете баницата да изстине. Поднася се леко топла или на стайна температура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл.
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Орехи - ползи и вреди
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Банички със сирене
Коментари към Ябълкова баница с карамел и орехи