Шоколадов кисел с ванилия

Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица какао
1 чаена лъжица нишесте
2 чаени лъжици вода
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете студената вода и какаото.
Прибавете нишестето и разбъркайте до изчезване на бучките.
Подсладете горещото мляко със захарта.
След това към него прибавете какаовата комбинация, която поставете на слаб огън, докато заври при непрекъснато бъркане.
Щом кипне, свалете от котлона.
Сложете ванилия на вкус и разпределете десерта в подходящи чаши или купички.
Украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: rezepty.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Шоколадов кисел с ванилия