Шоколадов кисел с ванилия
Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица какао
1 чаена лъжица нишесте
2 чаени лъжици вода
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете студената вода и какаото.

Прибавете нишестето и разбъркайте до изчезване на бучките.

Подсладете горещото мляко със захарта.

След това към него прибавете какаовата комбинация, която поставете на слаб огън, докато заври при непрекъснато бъркане.

Щом кипне, свалете от котлона.
Сложете ванилия на вкус и разпределете десерта в подходящи чаши или купички.
Украсете по избор и поднесете.

Добър апетит!
Снимки: rezepty.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Полезно ли е прясното мляко за децата
Коментари към Шоколадов кисел с ванилия