Шоколадов кисел с ванилия

Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица какао
1 чаена лъжица нишесте
2 чаени лъжици вода
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете студената вода и какаото.
Прибавете нишестето и разбъркайте до изчезване на бучките.
Подсладете горещото мляко със захарта.
След това към него прибавете какаовата комбинация, която поставете на слаб огън, докато заври при непрекъснато бъркане.
Щом кипне, свалете от котлона.
Сложете ванилия на вкус и разпределете десерта в подходящи чаши или купички.
Украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: rezepty.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БИОТЕЧ ZERO СИРОП 320 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Брауни с шоколад и ягоди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Шоколадов кисел с ванилия