Шоколадов кисел с ванилия
Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица какао
1 чаена лъжица нишесте
2 чаени лъжици вода
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете студената вода и какаото.
Прибавете нишестето и разбъркайте до изчезване на бучките.
Подсладете горещото мляко със захарта.
След това към него прибавете какаовата комбинация, която поставете на слаб огън, докато заври при непрекъснато бъркане.
Щом кипне, свалете от котлона.
Сложете ванилия на вкус и разпределете десерта в подходящи чаши или купички.
Украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: rezepty.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Обикновен маслен крем
- Домашни шоколадови пуканки
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
Коментари към Шоколадов кисел с ванилия