Шоколадов десерт за няколко минути

Необходими продукти:
400 милилитра хладно прясно мляко
30 грама желатин
200 грама качествен черен шоколад
5-7 супени лъжици захар на пясък
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с част от млякото (около 150 милилитра), разбъркайте и оставете да набъбне (точното време е указано на опаковката на желатина).
Останалото мляко налейте в подходяща тенджера и добавете захарта. Поставете съда на котлона. Шоколада начупете на парчета и прибавете към подсладеното топло мляко. Нагрявайте на слаб огън, за да може шоколадът да се разтопи постепенно. Това трябва да става при непрекъснато разбъркване, като не допускате млякото да заври.
Когато желатинът набъбне, затоплете на водна баня, докато се втечни. Не трябва да завира.
Следва да съберете двете смеси, прибавяйки желатиновата към шоколадовата (може да прецедите при наливането).
Разбъркайте комбинацията добре и разпределете в подготвени подходящи формички.
Приберете десерта в хладилника, докато стегне.
При поднасянето може да украсите с разтопен бял шоколад, карамелен сироп, да
поръсите с натрошени ядки по ваш избор или просто да се насладите на изкушението без допълнения.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Шоколадов десерт за няколко минути