Шоколадов десерт за няколко минути

Необходими продукти:
400 милилитра хладно прясно мляко
30 грама желатин
200 грама качествен черен шоколад
5-7 супени лъжици захар на пясък
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с част от млякото (около 150 милилитра), разбъркайте и оставете да набъбне (точното време е указано на опаковката на желатина).
Останалото мляко налейте в подходяща тенджера и добавете захарта. Поставете съда на котлона. Шоколада начупете на парчета и прибавете към подсладеното топло мляко. Нагрявайте на слаб огън, за да може шоколадът да се разтопи постепенно. Това трябва да става при непрекъснато разбъркване, като не допускате млякото да заври.
Когато желатинът набъбне, затоплете на водна баня, докато се втечни. Не трябва да завира.
Следва да съберете двете смеси, прибавяйки желатиновата към шоколадовата (може да прецедите при наливането).
Разбъркайте комбинацията добре и разпределете в подготвени подходящи формички.
Приберете десерта в хладилника, докато стегне.
При поднасянето може да украсите с разтопен бял шоколад, карамелен сироп, да
поръсите с натрошени ядки по ваш избор или просто да се насладите на изкушението без допълнения.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Коментари към Шоколадов десерт за няколко минути