Шоколадов десерт за няколко минути
Необходими продукти:
400 милилитра хладно прясно мляко
30 грама желатин
200 грама качествен черен шоколад
5-7 супени лъжици захар на пясък
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с част от млякото (около 150 милилитра), разбъркайте и оставете да набъбне (точното време е указано на опаковката на желатина).
Останалото мляко налейте в подходяща тенджера и добавете захарта. Поставете съда на котлона. Шоколада начупете на парчета и прибавете към подсладеното топло мляко. Нагрявайте на слаб огън, за да може шоколадът да се разтопи постепенно. Това трябва да става при непрекъснато разбъркване, като не допускате млякото да заври.
Когато желатинът набъбне, затоплете на водна баня, докато се втечни. Не трябва да завира.
Следва да съберете двете смеси, прибавяйки желатиновата към шоколадовата (може да прецедите при наливането).
Разбъркайте комбинацията добре и разпределете в подготвени подходящи формички.
Приберете десерта в хладилника, докато стегне.
При поднасянето може да украсите с разтопен бял шоколад, карамелен сироп, да
поръсите с натрошени ядки по ваш избор или просто да се насладите на изкушението без допълнения.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Вредна ли е лактозата?
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Шоколадов десерт за няколко минути