Шоколадов грис с ядки и сушени плодове
Необходими продукти:
1 чаена чаша грис
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша захар
1 супена лъжица ванилова захар
3 супени лъжици какао
1/2 чаена чаша олио
2/3 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
сушени плодове по ваш избор и на вкус (може да добавите и натрошени или нарязани ядки)
Начин на приготвяне:
Залейте гриса с топлото прясно мляко и разбъркайте.

Прибавете захарта, включително ваниловата, и разбъркайте до еднородност. Оставете да престои 1 час.

След това налейте олиото, добавете какаото и брашното с бакпулвера.

Сложете нарязани ядки и сушени плодове на вкус.


Изсипете тестото в подходяща форма, която предварително сте подмазали с олио.

И изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 45-50 минути.


Добър апетит!
Снимки: rezepty.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Ябълков сладкиш с грис
- Портокалово реване с грис
- Десерт от извара и грис със стафиди
- Сладки грис хапки с прясно мляко и карамел
- Реване
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура
- Млечен пудинг с грис, ванилия и карамелена коричка
Коментари към Шоколадов грис с ядки и сушени плодове