Шоколадови бисквитки с кафе
Необходими продукти:
100 грама черен шоколад
50 милилитра силно кафе
100 грама масло
50 грама пудра захар
1 голям жълтък или 2 малки
200 грама брашно
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада и бъркайки, смесете с горещото кафе. 1 супена лъжица от сместа разбъркайте с маслото, пудрата захар и жълтъка. Добавете брашното и замесете тесто, което увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за 20 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса. Разточете тестото на пластове с дебелина 3 мм. Махнете горния слой фолио и нарежете тестото на малки правоъгълници (примерно, 2,5 х 4 см). Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Поставете във фурната за 10 - 12 минути, след което извадете заедно с хартията и оставете бисквитките да се охладят.
С останалия шоколад ги слепете две по две и направете щрихи по повърхността им.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ И ШОКОЛАД 120 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Домашни шоколадови пуканки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Шоколадови бисквитки с кафе