Шишчета с пълнени кюфтета

Необходими продукти:
- 700 грама телешка кайма
- 300 грама свинска кайма
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- няколко стръка пресен магданоз, нарязани ситно
- 1 настъргана глава лук
- 100 грама кашкавал, нарязан на ситни кубчета
- 2 супени лъжици галета
- 1 яйце
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Сложете двата вида кайма в купа и добавете солта, пипера и кимиона. Прибавете настъргания лук, магданоза, пушения пипер, галетата и яйцето. Разбъркайте и омесете каймата.
Разделете я на топчици и в средата на всяка сложете по парченце кашкавал. Завийте и оформете кюфтета. Вземете шишчета и нанижете месните топчици.
Загрейте скара, намажете я с лук или мазнина и изпечете шишчетата от всички страни. Поднесете топли и хапнете докато са сочни и крехки.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodfanatic.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Кашкавалени кюфтета със сирена и млечен сос
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Зеленчукови шишчета
- Кюфтенца от извара и кашкавал
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета с риган в доматен сос, запечени с кашкавал
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Шишчета от пилешко филе в праз и бекон (на жар)
Коментари към Шишчета с пълнени кюфтета