Шишчета с пълнени кюфтета

Необходими продукти:
- 700 грама телешка кайма
- 300 грама свинска кайма
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- няколко стръка пресен магданоз, нарязани ситно
- 1 настъргана глава лук
- 100 грама кашкавал, нарязан на ситни кубчета
- 2 супени лъжици галета
- 1 яйце
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Сложете двата вида кайма в купа и добавете солта, пипера и кимиона. Прибавете настъргания лук, магданоза, пушения пипер, галетата и яйцето. Разбъркайте и омесете каймата.
Разделете я на топчици и в средата на всяка сложете по парченце кашкавал. Завийте и оформете кюфтета. Вземете шишчета и нанижете месните топчици.
Загрейте скара, намажете я с лук или мазнина и изпечете шишчетата от всички страни. Поднесете топли и хапнете докато са сочни и крехки.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodfanatic.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Зеленчукови шишчета
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Шишчета с мариновани пилешки дробчета
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
Коментари към Шишчета с пълнени кюфтета