Чийзкейк с халва, извара и шоколадова глазура

Необходими продукти
За основата:
- 120 грама брашно
- 30 грама захар
- 1 супена лъжица какао (с връх)
- 1 пакетче бакпулвер
- 50 грама масло
За крема:
- 600 грама извара (най-добре да е домашна)
- 500 грама халва (слънчогледова)
- 4 яйца
- 125-150 грама захар (количеството зависи от това, колко кисела е изварата)
- 125 грама заквасена сметана
- 2 супени лъжици нишесте
- пакетче ванилия
За глазурата:
- 100 грама шоколад
- 1/2 чаена чаша прясно мляко и течна сметана с масленост 10%
Начин на приготвяне:
Смесете брашното със захарта, бакпулвера и какаото. Налейте разтопеното масло при сухите съставки и замесете нежно тесто. Разпределете го по дъното на разглобяема форма за печене, което преди това сте покрили с лист пергамент.
Приберете в хладилника и се заемете с пълнежа.
Изварата разбъркайте със захарта и ванилията (може да използвате вилица). След това започнете да разбивате с миксер, като добавяте едно по едно яйцата. След тях сложете заквасената сметана, нишестето и накрая натрошената халва.
Извадете формата от хладилника и върху тестото разпределете равномерен слой от сладката маса, която направихте.
Изпечете чийзкейк на водна баня във фурната, градусите да бъдат 170. След около час десертът ще е готов.
Когато се охлади напълно, тогава извадете от съда и нарежете.
Остава да приготвите само глазурата. Разтопете шоколада заедно със сметаната или млякото на слаб огън. Намажете тортата отстрани и отгоре с вкусното покритие.
Приберете за поне 10 часа в хладилника, преди да поднесете.
Добър апетит!
Източник: amari02.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Морковена халва по индийска рецепта
- Чийзкейк с тиква и джинджифил
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Веган чийзкейк с кашу, кокос и лимон
- Карамелен чийзкейк без печене
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
Коментари към Чийзкейк с халва, извара и шоколадова глазура