Чеснови крилца с лук и риган
Необходими продукти:
1 килограм пилешки крилца
1 глава лук
лют червен пипер на върха на ножа
1 супена лъжица сладък червен пипер
1 супена лъжица винен оцет
1 супена лъжица риган
6 намачкани скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете краищата на крилцата, разрежете на две части и подсолете на вкус. Обелете лука, нарежете го на полукръгчета.
Марината направете, като смесите оцета със зехтина и към тях прибавите лука, намачканите скилидки чесън, двата вида червен пипер и ригана.
Крилцата сложете в ароматната комбинация, затворете съда с капак и приберете в хладилника за минимум 3 часа или за 1 нощ.
След това ги подредете в тава (на един ред) и изпечете във фурната за около 40-50 минути при 180-190 градуса (до готовност).
Добър апетит!
Снимка: sunny7.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
Коментари към Чеснови крилца с лук и риган