Червена риба на скара с билки
Червената риба е екзотична и много красива. Може да я откриете в съответните специализирани магазини или в големи супермаркети. Винаги може да я замените с всеки друг вид голяма риба по желание.
Необходими продукти:
- 1 цяла риба червен снапер или друга (около 1 килограм), почистена
- 1 глава лук, едро нарязана
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1/2 връзка пресен магданоз, нарязан
- 2 супени лъжици пресен естрагон, наситнен
- 2 супени лъжици пресни листа мента
- 1 супена лъжица лимонови корички
- 1/4 чаша лимонов сок
- 1 и 1/2 чаени лъжички морска сол
- 4 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Направете 3-4 успоредни разреза на рибата и я срежете през средата под ъгъл 45 градуса до костите.
Блендирайте лука, чесъна, магданоза, естрагона, ментата, лимоновите корички и сок, солта и 2 супени лъжици зехтин. Сложете рибата в плитка чиния и овкусете с марината от двете страни. Покрийте и сложете в хладилник за 30 минути.
Загрейте скарата на висока температура, намезнете я. Отделете излишната марината от рибата и запечете за 5-7 минути от едната страна. След това обърнете от другата, намалете температурата и затворете грил скарата с капак. Печете 15-20 минути или докато рибата бъде готова и стане крехка.
Сервирайте я с бяло вино. Совиньон блан е идеалното допълнение към прясна риба на скара.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 360 GNC
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Задължителната храна за жените
- Опушване на риба и месни продукти. Технологията
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Червена риба на скара с билки