Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Целувчени сладки диня с пълнеж

Целувчени сладки диня с пълнеж

Целувчени сладки диня с пълнеж - изображение

Необходими продукти:

За „кората” на динята:

  • белтъците на 3 яйца
  • 1/2 чаена чаша захар на кристали
  • 3/4 чаена чаша пудра захар
  • Светло и тъмно зелени сладкарски гел бои

За пълнежа:

  • 4 цели яйца
  • 1 1/2 чаена чаша захар
  • 1 чаена чаша масло – студено, нарязано на кубчета
  • 1 чаена чаша сок (пасиран) от диня
  • 1/2 чаена чаша шоколадови капки

Начин на приготвяне:

 

Направете целувчените сладки, като започнете със загряването на фурната на 100 градуса.

Разбийте с миксер белтъците до меки върхове, след което добавете захарта на кристали и разбивайте, докато сместа стане гъста и лъскава. Добавете накрая пудрата захар и разбъркайте с тел за разбиване.

Оцветете сместа със светлата боя. От тъмната направете по дължина няколко черти от вътрешната страна на пош и напълнете със сместа.

Оформяне на целувките

Намазнете външната страна на силиконова форма за мъфини с кръгли чашки с мазнина по избор.

Шприцовайте белтъците от основата към върха със спираловидни движения, за да оформите чашка.

целувките преди печене

Направете общо 4 такива форми, като се стараете да не се докосват една до друга.

Печете 40-45 минути, докато целувките са готови. Охладете и оставете настрана.

топлия крем

За пълнежа в касерола разбийте яйцата и захарта на ниска температура, докато започне крема да се сгъстява. Сложете сока от диня и изчакайте да заври. Свалете от огъня и добавете студеното масло.

 готовият охладен крем

Когато продуктите са добре комбинирани охладете за 4 часа в хладилник. Сложете шоколадовите парченца и разбъркайте.

пълнене

С получената смес напълнете две от целувчените черупки и затворете с другите.

Сервирайте веднага.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия