Целувчени сладки диня с пълнеж
    Необходими продукти:
За „кората” на динята:
- белтъците на 3 яйца
 - 1/2 чаена чаша захар на кристали
 - 3/4 чаена чаша пудра захар
 - Светло и тъмно зелени сладкарски гел бои
 
За пълнежа:
- 4 цели яйца
 - 1 1/2 чаена чаша захар
 - 1 чаена чаша масло – студено, нарязано на кубчета
 - 1 чаена чаша сок (пасиран) от диня
 - 1/2 чаена чаша шоколадови капки
 
Начин на приготвяне:
Направете целувчените сладки, като започнете със загряването на фурната на 100 градуса.
Разбийте с миксер белтъците до меки върхове, след което добавете захарта на кристали и разбивайте, докато сместа стане гъста и лъскава. Добавете накрая пудрата захар и разбъркайте с тел за разбиване.
Оцветете сместа със светлата боя. От тъмната направете по дължина няколко черти от вътрешната страна на пош и напълнете със сместа.

Намазнете външната страна на силиконова форма за мъфини с кръгли чашки с мазнина по избор.
Шприцовайте белтъците от основата към върха със спираловидни движения, за да оформите чашка.

Направете общо 4 такива форми, като се стараете да не се докосват една до друга.
Печете 40-45 минути, докато целувките са готови. Охладете и оставете настрана.

За пълнежа в касерола разбийте яйцата и захарта на ниска температура, докато започне крема да се сгъстява. Сложете сока от диня и изчакайте да заври. Свалете от огъня и добавете студеното масло.
 
Когато продуктите са добре комбинирани охладете за 4 часа в хладилник. Сложете шоколадовите парченца и разбъркайте.

С получената смес напълнете две от целувчените черупки и затворете с другите.
Сервирайте веднага.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Бонбони и дребни сладки
 - Торта с блат от целувки със смокини и сметана
 - Целувка
 - Бадемови целувки
 - Целувки с орехи и сушени фурми
 - Целувчени кошнички с ягодово сладко
 - Веган целувки с плънка от киви и ананас
 - Целувки с парченца печени лешници
 - Двойни шоколадови целувки с млечен крем
 - Малинов терин с целувки
 - Торта от целувки с плодове и сметана
 
Коментари към Целувчени сладки диня с пълнеж