Целувки дъга със сладко от малини и маслен крем
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша захар на кристали
- 1/3 чаена чаша белтъци, на стайна температура
- 1 щипка сол
- 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1 чаена чаша маслен крем
- 1/4 чаена чаша сладко от малини
- различни по цвят хранителни гел бои
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 95 градуса и покрийте 2 тави с хартия за печене.
Разпределете захарта в двете тави и запечете за 7 минути. Кристалчетата може да започнат леко да се карамелизират по краищата, когато мине времето, ги извадете от фурната, а нея не изключвайте.
В голяма суха купа разбийте яйцата с миксер на ниска температура, докато се разпенят, след което добавете солта.
Увеличете скоростта и разбивайте, докато се получи крем с меки върхове.
Слагайте по 1 супена лъжица от топлата захар и не спирайте миксера. Добавете цялото количество захар в рамките на 5-7 минути. Сместа до тогава трябва да се е получила много лъскава и с твърди върхове.
Добавете ванилията и разбъркайте за последно, докато се комбинира.
Вземете пош и го сложете в чаша. С шишчета вземете малко от гел боите и сложете 2 ленти по дължина в поша от избраните цветове (ако желаете ползвайте повече цветове).
Напълнете с поша с крем, като внимавате да не развалите формата на цветните черти отстрани.
Напълнете поша внимателно с крем и шприцовайте цветните сладки.
Печете ги 1 час, оставете ги да изстинат и тогава ги извадете от тавата.
Направете едни пръстен от долната страна на половината целувки с масления крем, в центъра сложете малко малиново сладко и слепете с друга целувка.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадемови целувки
- Целувки с орехи и сушени фурми
- Торта с блат от целувки със смокини и сметана
- Целувка
- Веган целувки от нахутена вода
- Целувки с крем Маскарпоне и плодове
- Голяма целувка с плодове и сметана
- Целувчени кошнички с ягодово сладко
- Веган целувки с плънка от киви и ананас
- Целувки с парченца печени лешници
Коментари към Целувки дъга със сладко от малини и маслен крем