Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Целувки във формата на зайче за Великден

Целувки във формата на зайче за Великден

Целувки във формата на зайче за Великден - изображение

Необходими продукти:

  • 2 белтъка
  • 1/8 чаена лъжица крем тартар
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 1/4 чаена чаша бял шоколад
  • сладкарска розова сладкарска боя
  • червени захарни сърца за декорация


Начин на приготвяне:

Оставете яйцата да се темперират извън хладилника, достигайки стайна температура за 30 минути.

Загрейте фурната на 110 градуса.

Сложете белтъците в купа и добавете към тях крема тартар. Разбивайте ги на средна степен с миксер, докато станат на пяна. Започнете постепенно да добавяте захарта - лъжица по лъжица, като след всяка една миксирайте, докато кристалчетата се разтворят. Продължавайте да разбивате, докато се получат твърди лъскави върхове.

Вземете сладкарски пош и го напълнете с част от сместа.

Застелете с хартия за печене голяма плитка тава. Оформете зайчетата с размери около 8 см. Печете ги в средата на фурната за около 1,5 - 2 часа, докато се втвърдят.

Разтопете шоколада в микровълнова фурна и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Използвайте колкото е нужно от сладкарската боя, за да получите приятен розов цвят.

Сложете шоколада в пош с леко изрязан връх или приставка с малък размер и нарисувайте зайчето. Сложете по малко от сместа върху всяко захарно сърце и ги залепете за очи и нос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия