Целувки във формата на зайче за Великден
Необходими продукти:
- 2 белтъка
- 1/8 чаена лъжица крем тартар
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша бял шоколад
- сладкарска розова сладкарска боя
- червени захарни сърца за декорация
Начин на приготвяне:
Оставете яйцата да се темперират извън хладилника, достигайки стайна температура за 30 минути.
Загрейте фурната на 110 градуса.
Сложете белтъците в купа и добавете към тях крема тартар. Разбивайте ги на средна степен с миксер, докато станат на пяна. Започнете постепенно да добавяте захарта - лъжица по лъжица, като след всяка една миксирайте, докато кристалчетата се разтворят. Продължавайте да разбивате, докато се получат твърди лъскави върхове.
Вземете сладкарски пош и го напълнете с част от сместа.
Застелете с хартия за печене голяма плитка тава. Оформете зайчетата с размери около 8 см. Печете ги в средата на фурната за около 1,5 - 2 часа, докато се втвърдят.
Разтопете шоколада в микровълнова фурна и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Използвайте колкото е нужно от сладкарската боя, за да получите приятен розов цвят.
Сложете шоколада в пош с леко изрязан връх или приставка с малък размер и нарисувайте зайчето. Сложете по малко от сместа върху всяко захарно сърце и ги залепете за очи и нос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Коментари към Целувки във формата на зайче за Великден