Царевично мляко с канела
Необходим продукти:
600 милилитра прясно мляко
1 кочан млада царевица
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Отделете царевичните зърна от кочана с помощта на остър нож. Сложете ги в съда на кухненски робот и налейте 200 милилитра от прясното мляко.
Разбийте в продължение на 3-4 минути и прецедете.
Върнете гъстата каша в съда, налейте отново 200 милилитра мляко и смелете за 1-2 минути. Прецедете.
Смесете в тенджера двете каши, добавете останалото мляко и поставете на котлона. Щом комбинацията кипне, намелете температурата и оставете да се вари 7-8 минути.
Време е да подсладите със захарта, сложете и канелата. Разбъркайте и 3-4 минути по-късно свалете съда от котлона.
Царевичното мляко е готово.
Добър апетит!
Снимка: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС УАКСИ ГОУ 2 кг
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 V ВЕНЕЦИАНСКО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 1 N АБАНОСОВО ЧЕРНО
СЕБА МЕД ИЗМИВАЩА ЕМУЛСИЯ ЗА СУХА КОЖА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО РУСО
ЖАН Д'АРСЕЛ HYDRATANTE ДЪЛБОКО ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ОЧИ 15 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Вредна ли е лактозата?
Коментари към Царевично мляко с канела