Царевично мляко с канела

Необходим продукти:
600 милилитра прясно мляко
1 кочан млада царевица
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Отделете царевичните зърна от кочана с помощта на остър нож. Сложете ги в съда на кухненски робот и налейте 200 милилитра от прясното мляко.
Разбийте в продължение на 3-4 минути и прецедете.
Върнете гъстата каша в съда, налейте отново 200 милилитра мляко и смелете за 1-2 минути. Прецедете.
Смесете в тенджера двете каши, добавете останалото мляко и поставете на котлона. Щом комбинацията кипне, намелете температурата и оставете да се вари 7-8 минути.
Време е да подсладите със захарта, сложете и канелата. Разбъркайте и 3-4 минути по-късно свалете съда от котлона.
Царевичното мляко е готово.
Добър апетит!
Снимка: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Балансирайте нивата на кръвна захар с напитка от кокос, банан и бадемово мляко
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Мляко с ориз
- Подобрете зрението със сок от моркови, тиква и чушка
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Фреш от киви с лимон
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Хлебен пудинг
Коментари към Царевично мляко с канела