Царевично мляко с канела

Необходим продукти:
600 милилитра прясно мляко
1 кочан млада царевица
1 супена лъжица захар
1/4 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Отделете царевичните зърна от кочана с помощта на остър нож. Сложете ги в съда на кухненски робот и налейте 200 милилитра от прясното мляко.
Разбийте в продължение на 3-4 минути и прецедете.
Върнете гъстата каша в съда, налейте отново 200 милилитра мляко и смелете за 1-2 минути. Прецедете.
Смесете в тенджера двете каши, добавете останалото мляко и поставете на котлона. Щом комбинацията кипне, намелете температурата и оставете да се вари 7-8 минути.
Време е да подсладите със захарта, сложете и канелата. Разбъркайте и 3-4 минути по-късно свалете съда от котлона.
Царевичното мляко е готово.
Добър апетит!
Снимка: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Смути от плодове с кисело мляко и овесени ядки
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Хлебен пудинг
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
Коментари към Царевично мляко с канела