Царевичен сладолед с мляко

Необходими продукти:
1 кочан царевица
220 милилитра прясно мляко
220 милилитра течна сметана с масленост 20%
2 жълтъка
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Отделете зърната от кочана царевица, сложете ги в тенджера, налейте млякото и сметаната. Нека всичко се вари на слаб огън в продължение на около 20 минути, като разбърквате периодично. След това внимателно прибавете жълтъците, захарта и ваниловия екстракт. Разбъркайте и варете още 10 минути. Сместа трябва да се сгъсти малко. Когато свалите от огъня, изчакайте да се охлади, прехвърлете в подходящ съд и приберете в хладилника за час-два. През това време разбърквайте от време на време. След 2 часа разпределете получения сладолед в подходящи формички или чашки и сложете във фризера, за да замръзне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ СЛАДОЛЕД 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПЮР НУТРИШЪН БАР XL СЪС СЛАДОЛЕД СТРАЧАТЕЛА 80 гр.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 1 N АБАНОСОВО ЧЕРНО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 А ТЪМНО ПЕПЕЛЯВО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 N ЖИТНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Отстранете черните точки по лицето с домашна маска от желатин и прясно мляко
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Камилско мляко
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Царевичен сладолед с мляко