Знаете ли колко струва най-скъпият сладоледен десерт в света?
Всички обичаме да си хапваме сладичко, а през лятото не пропускаме сладоледената свежест. Едва ли сме се питали обаче колко скъп може да бъде един сладолед. Всъщност... много :)
Сигурно се чудите какво толкова би могъл да съдържа, за да е много и колко много е това "много". Отговорът на въпроса с цената е 25000 $. Да, за чаша сладолед.
Изкушението е приготвено през 2007 година в нюйоркския ресторант "Serendipity 3" и носи името "Frrozen Haute Chocolate". Колкото до съдържанието, то е сладолед, разбира се, но не той определя главозамайващите долари, които трябва да се заплатят, за да се вкуси десертът. В него има 28 редки сорта какаови зърна и 5 грама ядливо злато. Уяу! Може би вече ви стана ясно...
Но това съвсем не е всичко, защото в чашата, в която се сервира десерта, има златна гривна, украсена с диаманти с тегло 18 карата. Сладоледът се поднася със златна лъжица, декорирана с бели и кафяви диаманти.
След като опита сладоледа, клиентът може да запази за себе си чашата и лъжицата. Е, биваше и да не може :)
Снимка: allrecords.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ВИКТОРИЯ БЮТИ ГОЛД 24К КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЗЛАТО 500 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ АКТИВ 24К ГОЛД КОЛАГЕНОВА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 88 г
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БЛЕСТЯЩ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С 5% СТЯГАЩ КОМПЛЕКС 300 мл 3770093
ПЮРОЛИГО СПРЕЙ С КОЛОИДНО СРЕБРО, ЗЛАТО И МЕД 150 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Полезно ли е да се консумира злато и в кои храни се съдържа
- Захаросани моркови
- Търкайте клепача си със златен пръстен против ечемик на окото
- Турска баклава
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Знаете ли колко струва най-скъпият сладоледен десерт в света?