Царевична запеканка с извара, кашкавал и бекон

Необходими продукти:
750-800 грама консервирана царевица
350 грама извара
4 яйца
200 грама сметана (заквасена)
100 грама кашкавал
4 супени лъжици брашно
1/2 чаена лъжица бакпулвер
2-3 ивици бекон
връзка магданоз или копър
подправки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от консервираните царевични зърна, кашкавала настържете, магданоза/копъра накълцайте ситно, бекона нарежете на малки парчета.
Подмажете с масло тава и в нея смесете продуктите, които подготвихте.
Добавете изварата, яйцата, заквасената сметана, брашното с бакпулвера и подправете на вкус.
Разбъркайте всичко старателно и поставете съда във фурната. След 40 минути печене при температура от 180 градуса ястието ще бъде готово.
Трябва да стане златисто. Щом се охлади, нарежете на парчета и добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Доматена запеканка с кюфтета
- Зеленчукова запеканка
- Топчета мамалига със сирене
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Царевични медальони с мед и плодове
Коментари към Царевична запеканка с извара, кашкавал и бекон