Царевичен хляб със слънчоглед
Необходими продукти:
160 г пшенично брашно
160 г царевично брашно
3 с. л. захар
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер
350 мл кефир
2 яйца
120 г кашкавал
50 г масло
100 г обелени слънчогледови семки
Начин на приготвяне:
Смесете в купа двата вида брашно, солта, содата, захарта и пипера. В средата направете вдлъбнатина и в нея чукнете яйцата, налейте кефира и разбъркайте добре. Добавете настъргания кашкавал и семките, разбъркайте още веднъж. Маслото сложете в разглобяема форма за печене, поставете във фурната, докато се разтопи, извадете съда, изсипете тестото в него, заравнете повърхността и върнете във фурната. Печете около 25 - 30 минути, готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби. Изчакайте хлябът да изстине 15 минути във формата, преди да нарежете. Може да поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БРАШНО ТИКВЕНО БАЛЧО 180 гр.
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО С УСПОКОЯВАЩ ЕФЕКТ ПРОТИВ СТРИИ 150 мл.
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Царевичен хляб със слънчоглед