Царевичен хляб със сладка царевица

Необходими продукти:
- 1/2 чаша краве масло
- 1 и 1/2 чаши царевично брашно с набухвател
- 1/2 чаша универсално брашно
- 1 и 1/2 чаши мътеница
- 1 чаша сладка царевица от консерва
- 2 яйца
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Необходими продукти:
Загрейте фурната до 220 градуса. Поставете в чугунен тиган кравето масло и го разтопете в загрятата фурна.
Разбъркайте в голяма купа царевичното с универсалното брашно. В друга купа разбийте мътеницата, сладката царевица и яйцата. Изсипете мокрите съставки в купата със сухите, добавете кравето масло и хомогенизирайте.
Изсипете царевичната смес в тигана и запечете за 25-30 минути или до златистокафяв цвят. Извадете от фурната и обърнете веднага върху голяма чиния за сервиране. Нарежете на филийки и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Хлебен пудинг
- Консервирана царевица (кочани)
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Царевичен хляб със сладка царевица