Хумус от покълнала леща
Необходими продукти:
200 грама покълнала леща
1 супена лъжица сусамови семена
2 супени лъжици зехтин
щипка куркума
сол и смлян черен пипер на вкус
други подправки по избор (в оригиналната рецепта е използвана 1/4 чаена лъжица асатефида)
Начин на приготвяне:
Смелете сусамовите семена до получаването на брашно. Изсипете в съда на блендер, добавете покълналите зърна леща, зехтина и подправките. Разбийте всичко в продължение на 5 минути, докато консистенцията стане еднородна.
Готовия хумус поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Хумус с чесън и запръжка
- Хумус от тиква с лешници и таханова паста
- Хумус от червено цвекло и нар
- Хумус с препечени зеленчуци
- Хумус от боб с чесън
- Запечен патладжан с хумус
- Хумус с авокадо, артишок и спанак
- Хумус с мента и лимон
- Хумус с моркови, тиквени семки и подправки
- Хумус от бял боб и черен сусам
Коментари към Хумус от покълнала леща