Хрупкав карамелен пудинг с хляб
Необходими продукти:
150 грама кафява захар
100 милилитра гореща вода
40 грама масло
3 яйца
100 милилитра течна сметана с масленост 30-33%
40 грама захар на пясък
200 милилитра прясно мляко
200 грама хляб
Начин на приготвяне:
Направете карамел от кафявата захар и 100 милилитра гореща вода, които смесете в тиган с дебело дъно на среден огън.
Бъркайте, докато сладките кристалчета се разтопят, след което намалете температурата, нека сместа кипне и не спирайте да бъркате, докато цветът стане златист.
Тогава разпределете карамела по дъното на форма, в която ще направите пудинга.
Нарежете хляба на малки произволни парчета, които намажете от едната страна с масло. Сложете ги в съда.
Разбийте яйцата (със стайна температура) заедно със захарта.
Прясното мляко и сметаната затоплете, без да допускате течността да кипне. Добавете яйцата, вливайки ги на тънка струя в млечната комбинация.
Бъркайте на бавен огън до сгъстяване.
Залейте хляба и отгоре поръсете със сухи парченца хляб.
Изпечете пудинга на водна баня при 160 градуса за 45-50 минути. Повърхността трябва да се зачерви.
Добър апетит!
Снимки: foodclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- 22 интересни факта за хляба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хрупкав карамелен пудинг с хляб