Хрупкав карамелен пудинг с хляб

Необходими продукти:
150 грама кафява захар
100 милилитра гореща вода
40 грама масло
3 яйца
100 милилитра течна сметана с масленост 30-33%
40 грама захар на пясък
200 милилитра прясно мляко
200 грама хляб
Начин на приготвяне:
Направете карамел от кафявата захар и 100 милилитра гореща вода, които смесете в тиган с дебело дъно на среден огън.
Бъркайте, докато сладките кристалчета се разтопят, след което намалете температурата, нека сместа кипне и не спирайте да бъркате, докато цветът стане златист.
Тогава разпределете карамела по дъното на форма, в която ще направите пудинга.
Нарежете хляба на малки произволни парчета, които намажете от едната страна с масло. Сложете ги в съда.
Разбийте яйцата (със стайна температура) заедно със захарта.
Прясното мляко и сметаната затоплете, без да допускате течността да кипне. Добавете яйцата, вливайки ги на тънка струя в млечната комбинация.
Бъркайте на бавен огън до сгъстяване.
Залейте хляба и отгоре поръсете със сухи парченца хляб.
Изпечете пудинга на водна баня при 160 градуса за 45-50 минути. Повърхността трябва да се зачерви.
Добър апетит!
Снимки: foodclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
Коментари към Хрупкав карамелен пудинг с хляб