Хрупкав бекон с картофена питка и маскарпоне
Не може да се отрече, че всяко ястие, към което се добави бекон, става уникално. Той е хрупкав, богат на вкусове и винаги искаме още и още от него. А нежната картофена питка идеално се допълва с хрупкавото месо и топящ се крем от маскарпоне.
Необходими продукти:
- 500 грама картофи, обелени и нарязани
- 50 грама масло
- 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 2 супени лъжици нарязан на ситно див лук
- 1/4 чаена чаша магданоз, нарязан на дребно
- 2 супени лъжици зехтин
- 200 грама бекон, нарязан на тънки резени
- 2 супени лъжици маскарпоне
- 2 супени лъжици кленов сироп
- настъргано сирене манчего (или кашкавал)
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в добре подсолена вода (не се притеснявайте, че ще станат солени, те ще поемат толкова, колкото е необходимо). Отцедете картофените резени и ги върнете в горещия съд върху котлона, за да изсъхнат за 5 минути, но не бива да изстиват.
Добавете към топлите картофи маслото и намачкайте. След това сложете брашното, бакпулвера, 1 лъжичка сол и подправки по избор. Ако сместа ви се струва много влажна, добавете още малко брашно. Прехвърлете тестото върху плот и премесете, за да се получи топка.
Разделете я на 2 равни части. Охладете напълно, след това разточете на 2 кръга с диаметър около 15 сантиметра. Нарежете на 4 триъгълника (като пица).
Загрейте зехтина в тиган (по възможност използвайте такъв с огнеупорна дръжка) и изпържете картофените питки за 3-4 минути от всяка страна, до златисто.
Изпържете бекона, докато стане хрупкав.
Включете фурната на горен реотан.
Пригответе две порции, като за всяка сложете половината от питките в тигана, отгоре поставете лъжица маскарпоне и полейте с малко сироп. Запечете за 1-2 минути, докато сиренето се разтопи. Сервирайте с бекон и настъргано сирене манчего (пармезан или кашкавал).
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картоф
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Хрупкав бекон с картофена питка и маскарпоне