Картофи на фурна със сметана и бекон

Приготвянето на тези картофи с бекон ще ви отнеме само 30 минути, а ще получите 6 порции вкусно и засищащо предястие. Приятно готвене!
Необходими продукти
- 8 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 450 грама сметана
- 6 резена бекон
- 2 чаени чаши настъргано сирене Чедър
- 1 чаена чаша майонеза
- 3-4 стръка накълцан зелен лук
- 1?4 чаена лъжица черен пипер
- 2 чаени лъжици сол
Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода и ги отцедете. Заделете малко от зеления лук, бекона и сиренето за поръсване. Останалите добавете към картофите и разбъркайте.
В малък съд смесете сметаната, майонезата, солта и черния пипер. Добавете ги към другите съставки и разбъркайте отново.
Изсипете всичко в тава и поръсете със запазените сирене, бекон и зелен лук. Печете около 10-15 минути на 180 градуса, докато сиренето се разтопи. Приятен апетит!
Източник: food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Сладък картоф
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
Коментари към Картофи на фурна със сметана и бекон