Хрупкаво пилешко филе с ядки на фурна
Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- 200 грама смлени орехи
- 100 грама смлени лешници
- 100 грама смляно индийско кашу
- 2 чаени лъжички зехтин
- сол, черен пипер, кимион на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете филето и го подправете със сол, една чаена лъжичка зехтин, черен пипер и кимион на вкус. Комбинирайте ядките и утепайте месото в тях.
Подредете пилешкото в тавичка, застлана с лист пергамент и поръсете със зехтин. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете и поднесете хрупкавото филе, гарнирано със салата по избор.
Добър апетит!
Източник: www.masalladelgluten.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Кедър
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Хрупкаво пилешко филе с ядки на фурна