Хрупкаво пилешко с панировка от пармезан
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 1/2 чаена чаша панко галета
- 4 броя пилешки гърди
- 1/4 чаена чаша майонеза
- 2 големи разбити яйца
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици свеж магданоз, накълцан на ситно
- 1 чаена лъжица чесън на прах
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Сложете решетка за печене върху тава и я напръскайте с кухненски спрей.
Загрейте зехтина в тиган и след като запуши добавете панко галетата и я изпържете при непрекъснато бъркане, докато стане златиста - за около 2 минути. Прехвърлете в чиния и оставете да изстине напълно.
Едно пилешко филе сложете в торба с цип и начукайте с чукче за пържоли, за да се изтъни до дебелина около 1 сантиметър.
По същия начин направете и останалите гърди.
Подсушете ги с кухненска хартия.
Майонезата, яйцата, сол и пипер смесете в широка дълбока чиния.
Пармезана, магданоза, чесъна и галетата сложете в друг съд.
Подправете месото със сол и пипер и го потопете в яйчната смес, след това в галетата с пармезан.
Подредете в тавичката филетата.
Печете ги за около 15-20 минути, докато панировката стане златистокафява.
Сервирайте месото с любимите си сосове.
thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Хрупкаво пилешко с панировка от пармезан