Хрупкави сърчица с плънка от кашкавал, домат и шунка

Необходими продукти
За тестото:
- 30 грама масло
- 180 грама брашно
- 300 милилитра прясно мляко
- 1/2 чаена лъжица сол
За плънката:
- по 100 грама кашкавал и шунка
- 1 малък домат
За панировката:
- 1-2 яйца
- галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесете млякото и маслото, поставете върху котлона и изчакайте сместа да заври. Тогава изсипете в нея брашното и разбъркайте.
Свалете от огъня, нека тестото се охлади малко (трябва да бъде топло) и го изсипете върху набрашнена дъска. Омесете и охладете напълно.
Нарежете на дребно шунката, настържете кашкавала ситно и смесете двата продукта. Домата нарежете на малки кубчета.
Вземете част от тестото, разточете тънък правоъгълник (2-3 милиметра дебелина) и върху половината оформете сърца от шунката и кашкавала. В средата на всяко сложете по парченце домат и покрийте със свободната част на тестото.
След това изрежете сърчица, използвайки съответната формичка за сладки. Ако краищата не са се слепили, прищипете ги с пръсти.
Потопете сърчицата в разбито яйце, оваляйте в галета и изпържете в горещо олио до образуване на хрупкава коричка. Извадете върху хартия.
Да ви е хрупкаво!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Банички на тиган с масло, сирене и шунка
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Хрупкави сърчица с плънка от кашкавал, домат и шунка