Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хрупкави сърчица с плънка от кашкавал, домат и шунка

Хрупкави сърчица с плънка от кашкавал, домат и шунка

Хрупкави сърчица с плънка от кашкавал, домат и шунка - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 30 грама масло
  • 180 грама брашно
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 1/2 чаена лъжица сол

За плънката:

  • по 100 грама кашкавал и шунка
  • 1 малък домат

За панировката:

  • 1-2 яйца
  • галета
  • олио за пържене


Начин на приготвяне:

Смесете млякото и маслото, поставете върху котлона и изчакайте сместа да заври. Тогава изсипете в нея брашното и разбъркайте.

Свалете от огъня, нека тестото се охлади малко (трябва да бъде топло) и го изсипете върху набрашнена дъска. Омесете и охладете напълно.

Нарежете на дребно шунката, настържете кашкавала ситно и смесете двата продукта. Домата нарежете на малки кубчета.

Вземете част от тестото, разточете тънък правоъгълник (2-3 милиметра дебелина) и върху половината оформете сърца от шунката и кашкавала. В средата на всяко сложете по парченце домат и покрийте със свободната част на тестото.

След това изрежете сърчица, използвайки съответната формичка за сладки. Ако краищата не са се слепили, прищипете ги с пръсти.

Потопете сърчицата в разбито яйце, оваляйте в галета и изпържете в горещо олио до образуване на хрупкава коричка. Извадете върху хартия.

Да ви е хрупкаво!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно