Хрупкави печени картофки с галета и подправки

Необходими продукти:
5-6 картофа
4 супени лъжици олио или зехтин
4 супени лъжици галета
сол, черен пипер и всякакви билки и подправки по ваш избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на тънки ивици и сложете в подходящ съд.
Налейте олиото, поръсете с предпочитани от вас подправки и галетата. Разбъркайте старателно и прехвърлете в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Изпечете ги в загрята фурна (180-120 градуса), докато придобият златиста хрупкава коричка.
Да ви е вкусно!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Изсветлете тъмните петна под мишниците със суров картоф
Коментари към Хрупкави печени картофки с галета и подправки