Картофи на фурна с топено сирене и сметана

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1-2 скилидки чесън
- 50 грама масло
- 160 грама топено сирене
- 400 милилитра готварска сметана
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса. Докато тя се нагрява, обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета, които измийте със студена вода и подсушете.
След това ги сложете в тиган и залейте със сметаната, подсолете.
Поставете съда върху котлона първоначално на умерена температура, след 5 минути я намалете до ниска и гответе още 10 минути, като разбърквате от време на време.
Натрийте дъното и стените (отвътре) на тава с чесън и масло и сложете 1/2 от картофите. Покрийте ги с половината от топеното сирене и сметаната, подправете.
Следва втори картофен ред, отново сирене, сметана и поставете тавата във фурната.
След един час печене на 180 градуса картофите ще бъдат готови.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофи на фурна с топено сирене и сметана