Хрупкави лучени кръгчета с млечен сос
Необходими продукти:
- 1 голяма глава сладък лук, нарязана на филийки с 2-3 сантиметра дебелина и разделена на шайби
- 1 чаена чаша мътеница
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 яйца
- 1 чаена чаша галета
- 2 чаени лъжички подправка заатар
За соса:
- 3/4 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена лъжичка подправка заатар
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Поставете лучените кръгчета в дълбока купа и ги залейте с мътеницата. Уверете се, че са напълно покрити.
- В голяма плитка чиния смесете брашното и солта и леко разбъркайте.
- В друга плитка чиния разбийте яйцата.
- В трета плитка чиния смесете галетата с подправката заатар и внимателно разбъркайте.
- Покрийте дъното на правоъгълна тава с алуминиево фолио и върху него поставете решетка за печене, подмазана с олио.
- Отцедете кръгчето лук от мътеницата, оваляйте го в брашно, потопете в яйце, оваляйте в галета и поставете върху скарата. Повторете с останалия лук.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15 минути, обърнете кръгчетата и печете още 15 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете лучените кръгчета топли, гарнирани с млечния сос.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
Коментари към Хрупкави лучени кръгчета с млечен сос