Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хрупкави картофени хапки с горски гъби и лук

Хрупкави картофени хапки с горски гъби и лук

Хрупкави картофени хапки с горски гъби и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама картофи
  • 300 грама горски гъби
  • 1-2 глави стар лук
  • 1 разбито яйце
  • по една щипка смлян черен пипер и сол
  • около една чаша галета за панировката
  • олио за пържене


Начин на приготвяне:

Сварете картофите (на среден огън в подсолена вода), като първо ги обелете и нарежете на неголеми парчета.

Гъбите нарежете и изпържете заедно с лука до прозрачност в малко количество олио. Междувременно разбърквайте. Подправете ги, свалете съда от котлона и оставете да се охладят (ако решите, може да добавите и накълцани зелени подправки).

Щом картофите бъдат готови, намачкайте ги на пюре, като първо отцедите водата. Сложете и малко масло, за да може по-лесно да оформите хапките. По желание подправете на вкус.

Разпределете малко от пюрето върху дланта си. В средата сложете от плънката и я затворете с картофите, оформяйки топчета.

Разбийте яйцето с щипка сол, в него потопете крокетите, оваляйте ги в галета и изпържете до златисто в гореща растителна мазнина.

Когато извадите готовите, подредете ги върху хартия, за да се отцеди излишното олио.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grib-info.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиДиетиНовиниБотаникаЛечения