Хрупкави картофени хапки с горски гъби и лук

Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 300 грама горски гъби
- 1-2 глави стар лук
- 1 разбито яйце
- по една щипка смлян черен пипер и сол
- около една чаша галета за панировката
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите (на среден огън в подсолена вода), като първо ги обелете и нарежете на неголеми парчета.
Гъбите нарежете и изпържете заедно с лука до прозрачност в малко количество олио. Междувременно разбърквайте. Подправете ги, свалете съда от котлона и оставете да се охладят (ако решите, може да добавите и накълцани зелени подправки).
Щом картофите бъдат готови, намачкайте ги на пюре, като първо отцедите водата. Сложете и малко масло, за да може по-лесно да оформите хапките. По желание подправете на вкус.
Разпределете малко от пюрето върху дланта си. В средата сложете от плънката и я затворете с картофите, оформяйки топчета.
Разбийте яйцето с щипка сол, в него потопете крокетите, оваляйте ги в галета и изпържете до златисто в гореща растителна мазнина.
Когато извадите готовите, подредете ги върху хартия, за да се отцеди излишното олио.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grib-info.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Хрупкави картофени хапки с горски гъби и лук