Хрупкави картофени хапки

Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 1 главичка лук
- 1 морков
- сол, черен пипер
- 1 яйце
- 3 грама чесън на прах
- 2 стръка пресен копър
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте и ги подсушете. Настържете ги в купа и ги отцедете от излишната вода. Прибавете настърган лук и морков, подправете със сол, черен пипер, чесън на прах и наситнен копър.
Чукнете яйцето, разбъркайте до хомогенност и с помощта на лъжица загребете от сместа. Загрейте олио и изпържете до златиста коричка и от двете страни.
Отцедете хапките върху кухненска хартия и поднесете, гарнирани със сос по ваш избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.kuechengoetter.de
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
Коментари към Хрупкави картофени хапки