Хляб с фурми и сусам
Необходими продукти:
400 грама пшенично брашно
8 грама хлебна мая
50 грама топено масло
240 милилитра вода
6 грама сол
100 грама фурми
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Затоплете водата и маслото до 37 градуса. Нека маслото се разтвори напълно. Натрошете маята с пръсти в брашното. Смесете всички продукти (с изключение на фурмите и сусама) и с помощта на кухненски робот разбъркайте в продължение на 2 минути на най-ниските обороти. Оставете да 15 минути. След това месете 5 минути на 2-ра степен, добавете нарязаните фурми, меси се още 2 минути, за да се разпределят равномерно плодовете в тестото. Оформете питка от него, намажете с олио, сложете в подходящ съд и оставете на топло място за 1 час. През това време месете тестото периодично, оформяйте като топка, покривайте с кърпа и оставяйте за 15 минути.
След това го разпънете с ръце, прибавяйки в същото време сусама. Направете дупки с пръстите си по повърхността на питката, покрийте я отново с кърпа и оставете за още 30 минути.
Загрейте фурната до 250 градуса. Преди да сложите хляба да се пече, още веднъж притиснете с пръсти, вдлъбнатините. Напръскайте с вода тестото, поръсете със сусама, намалете градусите до 220 и изпечете питката до зачервяване (около 20 - 25 минути).
Да разрежете този хляб е грях :).
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
Безплатна доставка за България!БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Тутманик
Коментари към Хляб с фурми и сусам