Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с джинджифил и меласа (петмез)

Хляб с джинджифил и меласа (петмез)

от 23 юли 2013г., обновено на 29 дек 2019г.
Хляб с джинджифил и меласа (петмез) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 150 грама пълнозърнесто пшенично брашно
  • 250 грама пшенично брашно
  • 10 грама прясна мая
  • 8 грама сол
  • 100 милилитра вода
  • максимум 250 милилитра прясно мляко
  • 70 грама петмез
  • 20 грама олио
  • 5 зърна карамфил
  • 3 грама пресен джинджифил
  • 1 пръчка канела

Начин на приготвяне:

Сложете настъргания джинджифил, карамфила, канелата във водата и нека всичко се вари в продължение на 3 - 5 минути на слаб огън. Затворете съда с капак и оставете да изстива. След това прецедете и долейте с млякото (най-много 250 милилитра). Смесете двата вида брашно, натрошете маята с ръце и смесете всички продукти с кухненски робот за две минути. Затворете и оставете за 15 минути. След това месете на средна скорост в продължение на 7 минути. Тестото трябва да е меко и да се залепя по ръцете. След това месете с ръце и ако е необходимо намажете дланите си с олио. Оформете тестото като топка, поставете в съд, покрийте го и оставете за 15 минути.

Разтеглете тестото с ръце под формата на правоъгълник, навийте го на руло, поставете го в подмазана с масло тава с ръба надолу, покрийте и оставете за 40 минути. Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна до готовност (около 40 - 50 минути).

Петмеза може да замените с тъмен мед.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
  • Чеснов хляб с кашкавал и маслини Чеснов хляб с кашкавал и маслини
  • Шоколадови бисквитки с джинджифил без яйца Шоколадови бисквитки с джинджифил без яйца
  • Тиквени бисквитки с канела и джинджифил Тиквени бисквитки с канела и джинджифил
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
7.50лв. / 3.83 €

ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1

НУРС БИЛКОВА ПАСТА ЗА ДЕТОКС 240 г
27.40лв. / 14.01 €

НУРС БИЛКОВА ПАСТА ЗА ДЕТОКС 240 г

НУРС МЕЛАСА ОТ ХВОЙНА 400 г
19.50лв. / 9.97 €

НУРС МЕЛАСА ОТ ХВОЙНА 400 г

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г
21.50лв. / 10.99 €

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г

СНОУБОРН СКИН ФЛУИД SPOTS NEVER AGAIN 30 мл
39.50лв. / 20.20 €

СНОУБОРН СКИН ФЛУИД SPOTS NEVER AGAIN 30 мл

НУТРАТИЙ ЧАЙ ЖЕНШЕН И ДЖИНДЖИФИЛ филтър * 20
17.20лв. / 8.79 €

НУТРАТИЙ ЧАЙ ЖЕНШЕН И ДЖИНДЖИФИЛ филтър * 20

Коментари към Хляб с джинджифил и меласа (петмез)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб с джинджифил и меласа (петмез)
    www.framar.bg 
    на 23 August 2025 в 05:44
    Коментирайте "Хляб с джинджифил и меласа (петмез)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Кои добавки са ефективни при артрит?
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Тутманик
  • Хрупкави домашни солети
  • Повишаване на половата мощ при мъжете с джинджифил: рецепти и съвети
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Джинджифил, Исиот, Джинджър
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Здравните власти в САЩ докладваха за американец, заразен с чумаЗдравните власти в САЩ докладваха за американец, заразен с чума

Здравните власти в САЩ докладваха за американец, заразен с чума

от 22 авг 2025г.Прочети повече
Лекари в Китай спасиха мъж с вътрешно обезглавяванеЛекари в Китай спасиха мъж с вътрешно обезглавяване

Лекари в Китай спасиха мъж с вътрешно обезглавяване

от 22 авг 2025г.Прочети повече
Кои лекарства причиняват синини?Кои лекарства причиняват синини?

Кои лекарства причиняват синини?

от 22 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 37 дни, 16 часа и 26 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 42 дни, 19 часа и 48 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХАЛЕК КАПАН КЪЩИЧКА ЗА ХЛЕБАРКИ

СОРИА НАТУРАЛ БЯЛ ТРЪН ЕКСТРАКТ 50 мл

ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО капсули 500 мг * 100 NATURE'S WAY

СУОНСЪН ТОНАЛИН CLA капс. * 100 SWU681

СОЛГАР ВИТАМИН А таблетки 5000 IU * 100

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ПРОФИХОЛ ПЛЮС таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 авг 2025г. в 17:35:25

СЕРОКСАТ таблетки 20 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 авг 2025г. в 17:35:16

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 150 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 авг 2025г. в 17:32:30

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 авг 2025г. в 17:32:11

ПРОФИХОЛ ПЛЮС таблетки * 30

Коментар на: Георги от 22 авг 2025г. в 16:56:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival