Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с джинджифил и меласа (петмез)

Хляб с джинджифил и меласа (петмез)

от 23 юли 2013г., обновено на 29 дек 2019г.
Хляб с джинджифил и меласа (петмез) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 150 грама пълнозърнесто пшенично брашно
  • 250 грама пшенично брашно
  • 10 грама прясна мая
  • 8 грама сол
  • 100 милилитра вода
  • максимум 250 милилитра прясно мляко
  • 70 грама петмез
  • 20 грама олио
  • 5 зърна карамфил
  • 3 грама пресен джинджифил
  • 1 пръчка канела

Начин на приготвяне:

Сложете настъргания джинджифил, карамфила, канелата във водата и нека всичко се вари в продължение на 3 - 5 минути на слаб огън. Затворете съда с капак и оставете да изстива. След това прецедете и долейте с млякото (най-много 250 милилитра). Смесете двата вида брашно, натрошете маята с ръце и смесете всички продукти с кухненски робот за две минути. Затворете и оставете за 15 минути. След това месете на средна скорост в продължение на 7 минути. Тестото трябва да е меко и да се залепя по ръцете. След това месете с ръце и ако е необходимо намажете дланите си с олио. Оформете тестото като топка, поставете в съд, покрийте го и оставете за 15 минути.

Разтеглете тестото с ръце под формата на правоъгълник, навийте го на руло, поставете го в подмазана с масло тава с ръба надолу, покрийте и оставете за 40 минути. Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна до готовност (около 40 - 50 минути).

Петмеза може да замените с тъмен мед.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
  • Чеснов хляб с кашкавал и маслини Чеснов хляб с кашкавал и маслини
  • Тиквени бисквитки с канела и джинджифил Тиквени бисквитки с канела и джинджифил
  • Сладки с джинджифил, канела и шоколад Сладки с джинджифил, канела и шоколад
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
7.50лв. / 3.83 €

ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1

НУРС БИЛКОВА ПАСТА ЗА ДЕТОКС 240 г
27.40лв. / 14.01 €

НУРС БИЛКОВА ПАСТА ЗА ДЕТОКС 240 г

НУРС МЕЛАСА ОТ ХВОЙНА 400 г
19.50лв. / 9.97 €

НУРС МЕЛАСА ОТ ХВОЙНА 400 г

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г
21.50лв. / 10.99 €

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 640 г
21.50лв. / 10.99 €

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 640 г

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА 400 г
13.60лв. / 6.95 €

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА 400 г

Коментари към Хляб с джинджифил и меласа (петмез)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб с джинджифил и меласа (петмез)
    www.framar.bg 
    на 21 November 2025 в 11:44
    Коментирайте "Хляб с джинджифил и меласа (петмез)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Кои добавки са ефективни при артрит?
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
  • Тутманик
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Повишаване на половата мощ при мъжете с джинджифил: рецепти и съвети
  • Противопоказания и странични ефекти на джинджифила
  • Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
  • Бързи питки без месене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Електроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблемиЕлектроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблеми

Електроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблеми

от 20 ное 2025г.Прочети повече
Антибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулозаАнтибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулоза

Антибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулоза

от 21 ное 2025г.Прочети повече
Мертенсия паникулата, Висока синя камбанкаМертенсия паникулата, Висока синя камбанка

Мертенсия паникулата, Висока синя камбанка

от 20 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 21 дни, 41 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 30 дни, 20 часа и 54 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НЕВРОТОН таблетки * 50 ЕВЕЛИН 29

ГАЛАФАРМ БЕЙБИГАЛ ДЕТСКИ ВИТАМИНЕН КРЕМ 100 мл

ЧАЙ МАТОЧИНА филтър * 20 ЕВЕЛИН 29

ЯМАКАН БИЛКОВ ЧАЙ ОТ ЦАРЕВИЧНА СВИЛА филтър * 20

ЯМАКАН БИЛКОВ ЧАЙ ОТ ЙЕРУСАЛИМСКИ АРТИШОК филтър * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛИМФОМИОЗОТ перорални капки, разтвор 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 ное 2025г. в 10:10:56

ИДЗИН: КЛАСИЧЕСКА КИТАЙСКА КНИГА НА ПРОМЕНИТЕ - ЮЛИАН ЩУЦКИЙ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 ное 2025г. в 10:09:04

ЛИМФОМИОЗОТ перорални капки, разтвор 30 мл

Коментар на: Дженгиз Емин от 20 ное 2025г. в 19:51:39

ИДЗИН: КЛАСИЧЕСКА КИТАЙСКА КНИГА НА ПРОМЕНИТЕ - ЮЛИАН ЩУЦКИЙ

Коментар на: Bobby M от 20 ное 2025г. в 19:20:04

ДУСПАТАЛИН капсули 200 мг * 30 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:10:48
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival