Хляб от тиквички с морков
Необходими продукти:
- 160 грама настъргана тъмно зелена тиквичка
- 160 грама настъргани моркови
- 350 грама брашно
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 3 разбити яйца
- 1 чаена лъжица мед
- 80 милилитра зехтин
- шепа нарязан див лук
- 80 грама оранжево сирене чедър
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете правоъгълна форма за хляб (кекс) с масло.
Настържете тиквичката и моркова и изстискайте с помощта на кърпа, за да извлечете от тях максимално количество вода.
Най-добрият начин за това е да ги поставите в цедка върху купа, да ги посолите и оставите за 15 минути, след което притеснете, за да излезе течността им.
Смесете брашното, солта, бакпулвера, черен пипер, чесъна и червения пипер в купа. В друга разбийте яйцата с меда и зехтина. Добавете настърганите и отцедени зеленчуци, чесъна и 3/4 от сиренето (настъргано).
Излейте течните към сухите съставки и разбъркайте, за да се комбинират продуктите.
Сложете тестото в приготвената тавичка, поръсете с останалото сирене и печете за 35-50 минути до суха клечка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Хляб от тиквички с морков