Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб от тиквички с морков

Хляб от тиквички с морков

Хляб от тиквички с морков - изображение

Необходими продукти:

  • 160 грама настъргана тъмно зелена тиквичка
  • 160 грама настъргани моркови
  • 350 грама брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 3 разбити яйца
  • 1 чаена лъжица мед
  • 80 милилитра зехтин
  • шепа нарязан див лук
  • 80 грама оранжево сирене чедър
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Намажете правоъгълна форма за хляб (кекс) с масло.

Настържете тиквичката и моркова и изстискайте с помощта на кърпа, за да извлечете от тях максимално количество вода.

Най-добрият начин за това е да ги поставите в цедка върху купа, да ги посолите и оставите за 15 минути, след което притеснете, за да излезе течността им.

Смесете брашното, солта, бакпулвера, черен пипер, чесъна и червения пипер в купа. В друга разбийте яйцата с меда и зехтина. Добавете настърганите и отцедени зеленчуци, чесъна и 3/4 от сиренето (настъргано).

Излейте течните към сухите съставки и разбъркайте, за да се комбинират продуктите.

Сложете тестото в приготвената тавичка, поръсете с останалото сирене и печете за 35-50 минути до суха клечка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиВидеоЛайфстайлНовиниИнтервюта