Запеканка от тиквички с хляб, яйца и домати
Необходими продукти:
2-3 средни тиквички
4 филии стар хляб
4 яйца
2 домата
150 грама настърган кашкавал
2 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
1/2 чаена лъжица лют сос по желание
босилек или други зелени подправки по ваш избор и по желание
зехтин
Начин на приготвяне:
В голям съд разбийте яйцата и към тях прибавете настъргания кашкавал. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, разбъркайте.
Хляба нарежете на кубчета, които напръскайте с вода. Изсипете ги в яйчената смес и добавете нарязаните домати и тиквички. Ред е на чесъна, зелени подправки и лют сос по избор. Вкусно се получава и с малко сирене рикота (около 100 грама). Разбъркайте всичко и прехвърлете в подмазана със зехтин тава.
Изпечете ястието във фурната при температура от 180 градуса до златисто (около 30-40 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕВОА МАСЛО ОТ ДОМАТ 20 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВЕГАВЕРО ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 120
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОВИТАЛ РЕЛАКС капсули * 60
СЕВОА МАСЛО ОТ ДОМАТ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
Коментари към Запеканка от тиквички с хляб, яйца и домати