Хлебчета с мащерка и пармезан
Необходими продукти:
50 милилитра зехтин
2 десертни лъжички мащерка
400 милилитра вода
300 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици мед
50 грама мая
100 - 150 грама настърган пармезан
1 супена лъжица сол
1,2 килограм бяло брашно
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина заедно с мащерката, прибавете водата, млякото, меда и загрейте до 37 градуса. Разтворете маята, добавете солта, пармезана (оставете за поръсване) и брашното. Замесете тесто и го оставете за около час на стайна температура. След това оформете 4 хлебчета, напръскайте ги със студена вода, поръсете с едра сол и настърган пармезан и оставете за още 30 минути. Когато изтече половин час, сложете хляба във фурната за 3 минути при 250 градуса, след което намалете температурата до 200 градуса. Печете в продължение на около 15 минути.
Подреждайки хлебчета в тавата, оставете достатъчно разстояние помежду им, защото ще увеличат обема си.
Може да си хапнете питките вместо хляб или да направите вкусни сандвичи с тях.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Тутманик
Коментари към Хлебчета с мащерка и пармезан