Чеснови пръчици с пармезан

Необходими продукти:
500 грама брашно
16 грама набухвател
8 грама сода, изгасена в 1 супена лъжица оцет
400 грама натурално кисело мляко
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица сол
2 скилидки чесън
2 стръка пресен босилек
За намазване:
4 скилидки чесън
50 грама пармезан
зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Чесъна намачкайте, босилека накълцайте на ситно. Смесете продуктите за тестото и с помощта миксер замесете меко тесто.
Разточете го върху плот, посипан с брашно. Дебелината на слоя да бъде около 1 сантиметър.
Разрежете на дълги ивици, които поръсете с настърган пармезан. Четирите скилидки чесън намачкайте и разпределете по повърхността на пръчиците, след това напръскайте със зехтин.
Подредете ивиците тесто в тава, чието дъно сте застлали предварително с хартия за печене и поставете съда във фурната до образуването на златиста коричка (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
МАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
АМИКО АКТИВ капсули * 60 WEDO
ВЕГАВЕРО КАНДИ - ЕЙД КОМПЛЕКС капсули * 120
ГРЕВИЯ ВИРАЛНЕГАТИВ МАКС + ВИТАМИН D3 + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
ИМУННА ФОРМУЛА капсули * 30 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Тутманик
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Чеснови пръчици с пармезан