Чеснови пръчици с пармезан

Необходими продукти:
500 грама брашно
16 грама набухвател
8 грама сода, изгасена в 1 супена лъжица оцет
400 грама натурално кисело мляко
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица сол
2 скилидки чесън
2 стръка пресен босилек
За намазване:
4 скилидки чесън
50 грама пармезан
зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Чесъна намачкайте, босилека накълцайте на ситно. Смесете продуктите за тестото и с помощта миксер замесете меко тесто.
Разточете го върху плот, посипан с брашно. Дебелината на слоя да бъде около 1 сантиметър.
Разрежете на дълги ивици, които поръсете с настърган пармезан. Четирите скилидки чесън намачкайте и разпределете по повърхността на пръчиците, след това напръскайте със зехтин.
Подредете ивиците тесто в тава, чието дъно сте застлали предварително с хартия за печене и поставете съда във фурната до образуването на златиста коричка (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХЕРБА ФИКС ГОЛФИКС капсули * 60
ПРОМОБИОХЕРБА ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули 10 мг * 150
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА + ЖЕЛЯЗО БЕЗАЛКОХОЛЕН ИЗВЛЕК 100 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бързи питки без месене
Коментари към Чеснови пръчици с пармезан