Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебчета с кашкавал и шунка

Хлебчета с кашкавал и шунка

Хлебчета с кашкавал и шунка - изображение

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици захар
  • 50 милилитра вода
  • 1,5 чаени лъжици суха мая
  • 150 грама шунка
  • 200 грама кашкавал (твърд)
  • 50 грама краве масло


Начин на приготвяне:

Шунката и кашкавала нарежете на малки парчета.

Разтворете сухата мая в 50 милилитра топла вода и сложете 1 чаена лъжица захар. Оставете за 10-15 минути.

Пресейте брашното в купа, добавете останалата захар, налейте топлото мляко и разтворената мая.

Замесете тесто, направете го на топка, сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място, докато увеличи обема си два пъти.

Тогава омесете още веднъж и разделете на четири части. Всяка от тях усучете като въже с дължина около 25 сантиметра, след което разточете под формата на правоъгълник с ширина 7-8 сантиметра.

Върху широката част на правоъгълниците разпределете по 1/4 от кашкавала и шунката. Навийте рула, разрежете ги на 10-12 еднакви парчета, които подредете в намазнена тава и оставате на топло за половин час.

След това изпечете за 15 минути в предварително сгорещена на 200 градуса фурна.

Намажете готовите питки с разтопено масло, поръсете ги с едра сол и сервирайте.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноВидеоХранене при...Здравни съветиНовиниХрани и ястияИнтервютаДиети