Хлебчета с кашкавал и шунка
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици захар
- 50 милилитра вода
- 1,5 чаени лъжици суха мая
- 150 грама шунка
- 200 грама кашкавал (твърд)
- 50 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Шунката и кашкавала нарежете на малки парчета.
Разтворете сухата мая в 50 милилитра топла вода и сложете 1 чаена лъжица захар. Оставете за 10-15 минути.
Пресейте брашното в купа, добавете останалата захар, налейте топлото мляко и разтворената мая.
Замесете тесто, направете го на топка, сложете в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място, докато увеличи обема си два пъти.
Тогава омесете още веднъж и разделете на четири части. Всяка от тях усучете като въже с дължина около 25 сантиметра, след което разточете под формата на правоъгълник с ширина 7-8 сантиметра.
Върху широката част на правоъгълниците разпределете по 1/4 от кашкавала и шунката. Навийте рула, разрежете ги на 10-12 еднакви парчета, които подредете в намазнена тава и оставате на топло за половин час.
След това изпечете за 15 минути в предварително сгорещена на 200 градуса фурна.
Намажете готовите питки с разтопено масло, поръсете ги с едра сол и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Цветни рулца от тортила питки
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хлебчета с кашкавал и шунка