Хлебчета от картофено тесто с прясно мляко (замесено в хлебопекарна)
Необходими продукти:
300 милилитра прясно мляко (може да заместите с вода, суроватка или картофена отвара)
2 чаени лъжици мая
1 супена лъжица захар
1,5 чаени лъжици сол
400 грама пшенично брашно
5 супени лъжици картофено пюре (разтворимо, за бързо приготвяне)
1,5 - 2 супени лъжици растително олио
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, пресейте брашното. След това сложете продуктите в съда на хлебопекарната, съобразно последователността, указана от производителя на уреда (режим "Тесто" за 2 часа и 20 минути).
Готовото тесто разделете на еднакви парчета (в случая 14) и ги оформете като топки.
Оставете да втасат за около 30-40 минути и намажете повърхността им с жълтък.
Изпечете хлебчетата във фурната при температура от 180-200 градуса в продължение на 25-35 минути. Когато извадите, покрийте с кърпа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
ХЛЕБОПЕКАРНА JOCCA
Безплатна доставка за България!ХЛЕБОПЕКАРНА VITAL PLUS
НовМИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Сладък картоф
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Хлебчета от картофено тесто с прясно мляко (замесено в хлебопекарна)