Картофи в хлебно легло с чесън и орехи
Необходими продукти:
800 грама пресни картофи (може да използвате и дребни стари)
1 супена лъжица брашно
40 милилитра олио
сол на вкус
За "леглото":
2 филии пшеничен хляб
1 - 2 малки глави чесън или на вкус
около 15 ореха или на вкус
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица лимонов сок
копър
сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода, без да ги обелвате, ако са млади. В случай че използвате стари, може да ги обелите и да нарежете на малки парчета. Отцедете от водата.
Обелете чесъна и го счукайте със сол, прибавете смлените орехови ядки, отново счукайте.
Потопете филиите хляб във вода и след това ги отцедете от нея. Прибавете към чесновата смес. Получената комбинация разбъркайте с дървена лъжица, като постепенно наливате олиото. Подправете с лимоновия сок, сложете копъра и разбъркайте всичко.
Разпределете хлебната смес в салатиера.
Когато картофите се охладят, обелете ги и изпържете в олио, прибавете и малко нарязан чесън. Към края на пърженето, изсипете лъжица брашно, разбъркайте и изчакайте да се образува хрупкава коричка. Подсолете.
Извадете ги в салатиерата с ореховата смес и поднесете ястието горещо.
Добър апетит
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Сладък картоф
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Картофи в хлебно легло с чесън и орехи