Домашен картофен хляб, замесен със сметана
Необходими продукти:
2-3 картофа
200 грама заквасена сметана
500 грама брашно
2 чаени лъжици суха мая
150 милилитра топла вода
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете или изпечете картофите, обелете ги и намачкайте до получаването на пюре. За направата на тестото са нужни 200 грама от него. Към тях прибавете сол на вкус и смесете с брашното. Разбъркайте с вилица до еднородност.
Тогава сложете маята, която преди това сте разтворили в топлата вода. Прибавете и заквасената сметана.
Замесете еластично тесто, което може и да се залепя по ръцете ви.
Оформете като топка, поръсете с брашно, покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло място. За около 1,5-2 часа обемът трябва да се увеличи 3-4 пъти.
Когато това стане, омесете още веднъж тестото върху посипан с брашно плот и оформете като топка с равна повърхност. Сложете в тава и нека втаса още веднъж за около 45-50 минути.
Поставете в загрята до 220-230 градуса фурна за 5 минути, след това намалете градусите до 190-200 и нека хлябът се пече в продължение на 30-35 минути.
Извадете да се охлажда върху решетка.
Добър апетит!
Снимка: elisheva.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тутманик
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Домашен картофен хляб, замесен със сметана