Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Домашен картофен хляб, замесен със сметана

Домашен картофен хляб, замесен със сметана

от 01 ное 2016г.
Домашен картофен хляб, замесен със сметана - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2-3 картофа
200 грама заквасена сметана
500 грама брашно
2 чаени лъжици суха мая
150 милилитра топла вода
сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете или изпечете картофите, обелете ги и намачкайте до получаването на пюре. За направата на тестото са нужни 200 грама от него. Към тях прибавете сол на вкус и смесете с брашното. Разбъркайте с вилица до еднородност.

Тогава сложете маята, която преди това сте разтворили в топлата вода. Прибавете и заквасената сметана.

Замесете еластично тесто, което може и да се залепя по ръцете ви.

Оформете като топка, поръсете с брашно, покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло място. За около 1,5-2 часа обемът трябва да се увеличи 3-4 пъти.

Когато това стане, омесете още веднъж тестото върху посипан с брашно плот и оформете като топка с равна повърхност. Сложете в тава и нека втаса още веднъж за около 45-50 минути.

Поставете в загрята до 220-230 градуса фурна за 5 минути, след това намалете градусите до 190-200 и нека хлябът се пече в продължение на 30-35 минути.

Извадете да се охлажда върху решетка.

Добър апетит!

Снимка: elisheva.ru

Още по темата:
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
  • Чеснов хляб с кашкавал и маслини Чеснов хляб с кашкавал и маслини
  • Картофи в хлебно легло с чесън и орехи Картофи в хлебно легло с чесън и орехи
  • Топли сандвичи със сирена и картофен чипс Топли сандвичи със сирена и картофен чипс
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв. / 1.64 €

ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г

ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
4.50лв. / 2.30 €

ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г

ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
37.50лв. / 19.17 €

ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60

ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
5.00лв. / 2.56 €

ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г

КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
6.50лв. / 3.32 €

КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

Коментари към Домашен картофен хляб, замесен със сметана

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Домашен картофен хляб, замесен със сметана
    www.framar.bg 
    на 11 September 2025 в 18:24
    Коментирайте "Домашен картофен хляб, замесен със сметана"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Лилави картофи - състав и полезни свойства
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Намалете високата температура със суров картоф
  • Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Полезни свойства и приложения на картофите
  • Сладък картоф
  • Тиквички на фурна с домати и картофи
  • Тутманик
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как да разберете дали сте готови да имате бебеКак да разберете дали сте готови да имате бебе

Как да разберете дали сте готови да имате бебе

от 11 сеп 2025г.Прочети повече
Еликсирика БиоТех: От древната мъдрост на Узбекистан до съвременни здравни решения с туркестеронЕликсирика БиоТех: От древната мъдрост на Узбекистан до съвременни здравни решения с туркестерон

Еликсирика БиоТех: От древната мъдрост на Узбекистан до съвременни здравни решения с туркестерон

от 11 сеп 2025г.Прочети повече
Инструмент за компютърно зрение открива признаци на съзнание при пациенти в комаИнструмент за компютърно зрение открива признаци на съзнание при пациенти в кома

Инструмент за компютърно зрение открива признаци на съзнание при пациенти в кома

от 11 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 14 дни, 2 часа и 47 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 57 дни, 5 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Цветя, благотворителност или и двете за началото на учебната година

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Картоф Картоф

Картоф

от 15 апр 2024г. Прочети повече
10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

от 09 фев 2024г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 30 мл LE REEL

ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС ЛАК ЗА НОКТИ №324 8 мл

ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС ЛАК ЗА НОКТИ №327 8 мл

ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС ЛАК ЗА НОКТИ №325 8 мл

ПРЕДПАЗИТЕЛ КОКАЛЧЕ+РАЗДЕЛИТЕЛ ПАЛЕЦ * 2 FOOTMATE

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БИОХЕРБА ДЕМИР БОЗАН + ТИАМИН капсули 240 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 сеп 2025г. в 16:39:46

БИОХЕРБА ДЕМИР БОЗАН + ТИАМИН капсули 240 мг * 100

Коментар на: В. В. от 11 сеп 2025г. в 15:14:30

БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БАБИНИ ЗЪБИ 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 сеп 2025г. в 14:20:42

ДЕКСОФЕН таблетки 25 мг * 10 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 сеп 2025г. в 14:17:55

БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЩАСТИЕ 100 мл

Коментар на: VIKI от 11 сеп 2025г. в 14:15:59
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival