Картофен хляб на тиган

Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 30 грама масло, нарязано
- 1 1/2 чаена чаша брашно
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Обелете картофите и ги нарежете на едро.
- Поставете ги в тенджера, покрийте със студена вода и загрейте на силен огън.
- Варете в продължение на 15-20 минути, докато омекнат.
- Отцедете картофите, прехвърлете в голяма купа и ги намачкайте.
- Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
- Подправете със сол и прибавете 2/3 от брашното. Разбъркайте добре.
- Продължете да добавяте брашно до гладко тесто, което не лепне.
- Извадете върху набрашнена повърхност и го разточете до 5 милиметра дебелина. Нарежете на квадратчета.
- В голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин с 1/2 супена лъжица масло на средно силен огън.
- Печете картофения хляб до златисто кафяв цвят, обърнете и отново запечете. Повторете с останалото тесто.
- Поднесете го топъл и му се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Картофен хляб на тиган