Картофени тостери с кашкавал
Необходими продукти:
3 картофа
1 яйце
50 грама кашкавал
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
2 филии бял хляб (или галета)
черен пипер
сол
олио или зехтин
пресен магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, охладете и обелете. Кашкавала нарежете на парчета. Махнете кората от филиите хляб, а вътрешността смелете с помощта на кухненски робот. Разбъркайте яйцето със сол и черен пипер, нарежете картофите на парчета с дебелина 0,5 - 1 см (в зависимост от размера на зеленчука). Сложете кашкавал върху едно парче и покрийте отново с картоф. Оваляйте в яйцето с подправките, след това в галетата от хляба (може и по два пъти) и изпържете в зехтин, в който сте сложили чесъна и мащерката, докато се образува златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
ЦЕКОТЕК ТОСТЕР TOAST & TASTE 2S 03027
ТОСТЕР ETA STORIO RED
Безплатна доставка за България!ТОСТЕР ETA STORIO BLACK
Безплатна доставка за България!ЕУРОЛАМП ТОСТЕР ПРЕСА ЗА САНДВИЧИ 800W ЧЕРЕН
НовМЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ТОСТЕР ЗА ХРАНЕНЕ 19344
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Намалете високата температура със суров картоф
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Картофени тостери с кашкавал