Хлебни кнедли в гъбен сос с крема сирене и лук
Необходими продукти:
5 филии стар хляб
1 глава лук
1 супена лъжица масло
320 милилитра прясно мляко
2 яйца
сол, черен пипер и индийско орехче - на вкус
1 супена лъжица натрошени на ситно шамфъстъци - по желание
2 глави лук шалот
500 грама гъби
1 супена лъжица зехтин
200 милилитра готварска сметана
100 грама крема сирене
кайенски пипер на вкус
2 супени лъжици нарязан на ситно зелен лук
магданоз
Начин на приготвяне:
Начупете хляба на малки парчета, сложете в дълбока купа. Обелете и нарежете кромида на ситно, запържете го до омекване в маслото и изсипете всичко при хляба.
Затоплете 300 милилитра прясно мляко, налейте го в купата при останалите продукти, добавете яйцата, подправете със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. Разбъркайте до еднородност получената комбинация и я оставете да престои 20 минути.
След това прибавете нарязан магданоз, омесете леко и разпределете тестото върху фолио. Навийте руло, ако е необходимо, увийте и в кърпа. Завържете краищата с готварски конец и сложете рулото да се вари в подходяща тенджера в продължение на около 20 минути.
Ако желаете, използвайте и малко натрошени шамфъстъци.
Нарежете на ситно лука шалот, измийте гъбите, тях разрежете на половина. Лука изпържете до омекване в зехтина, прибавете гъбите, налейте сметаната и останалото мляко, сложете и крема сиренето. Нека сосът се вари около 5 минути на слаб огън, подправете го със сол, черен и кайенски пипер, сложете и 1 супена лъжица от нарязания зелен лук. Ако сосът се получи прекалено гъст, налейте малко прясно мляко.
Извадете готовите кнедли от водата, развийте кърпата, махнете и фолиото. Нарежете рулото на парчета, поднесете с гъбения сос, като поръсите ястието с останалия зелен лук.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кнедли
- Картофени кнедли с кашкавал и плънка от шунка и лук
- Зеленчукови кнедли
- Рибени кнедли с крема сирене и лимон
- Кашкавалени кнедли в доматен сос
- Непалски пилешки кнедли - Момо
- Кнедли от извара с плънка от банан и шоколад
- Украински галушки със заквасена сметана
- Кайсиеви кнедли с ром и канела
- Кнедли от извара и грис с кайсиево сладко и златисто покритие
Коментари към Хлебни кнедли в гъбен сос с крема сирене и лук