Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебна запеканка с домати, кашкавал и яйчена заливка

Хлебна запеканка с домати, кашкавал и яйчена заливка

Хлебна запеканка с домати, кашкавал и яйчена заливка - изображение

Необходими продукти:

  • 1 бял хляб (добре е да бъде с по-плътна текстура, вместо порест)
  • 200 грама кашкавал
  • 5 яйца
  • 2 глави стар лук (със средна големина)
  • 500 грама домати
  • 2 скилидки чесън
  • босилек, сол и други подправки
  • прясно мляко за потапяне на филиите и около 50 милилитра за заливката

 

Начин на приготвяне:

Нарязания лук изпържете в олио и добавете доматите, нарязани на парченца (обелете ципите им преди това). Оставете на среден огън под капак.

лук

Когато доматите омекнат хубаво, махнете капака, увеличете температурата на котлона. Сместа трябва да изглежда като на следващата снимка.

домати

Тогава я прехвърлете в съда на кухненски робот/блендер, подправете, сложете чесъна и смелете.

домати

Част от хляба нарежете на филии с дебелина около 3 сантиметра (не по-тънки), потопете ги в прясно мляко, отцедете леко и подредете няколко от тях във форма (да покрият плътно дъното й).

хляб

Отгоре нанесете доматеното пюре, но първо отделете 3-4 супени лъжици от него.

домати

Поръсете с половината от предварително настъргания кашкавал.

кашкавал

Следват отново филии, потопени в мляко, но тяхната дебелина да бъде около 1,5 сантиметра.

хляб

Останалия кашкавал. И завършете със заделеното количество доматен сос.

домати

Яйцата разбийте за минута с малко прясно мляко (около 50 милилитра) и залейте продуктите в тавата с получената смес.

яйца

Изпечете ястието при 170 градуса, а времето е 45-55 минути и зависи от самата фурна.

хлебна запеканка

Запеканката трябва да се зачерви.

хлебна запеканка

Поднесете я, когато се охлади.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервютаЛайфстайл