Хлебна запеканка с гъби и бекон
Необходими продукти:
6 чаени чаши нарязан на кубчета хляб
2 супени лъжици зехтин
250 грама бекон или шунка
1 глава лук
250 грама пресни гъби
4 яйца
1 чаена чаша заквасена сметана
200 грама настърган кашкавал
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете в нея хляба до златисто.
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете нарязания лук, докато омекне. След това прибавете гъбите и бекона или шунката. Нека се приготвят в продължение на 8-10 минути и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
В голям съд смесете яйцата със сметаната и настъргания кашкавал, като оставите малко от последния за поръсване. Към получената комбинация прибавете препечените късчета хляб и запържените продукти.
Разбъркайте всичко старателно и прехвърлете в подходяща форма за печене, която предварително сте подмазали с олио.
Поръсете повърхността със заделения кашкавал и поставете тавата във фурната. Нека ястието се приготвя около 25-30 минути.
Ще получите невероятно вкусен изискан хлебен пудинг.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Погача за прощъпулник
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Сухари с чесън и пармезан
- Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
Коментари към Хлебна запеканка с гъби и бекон