Запеканка от хляб и кашкавал с млечно-яйчена заливка и копър

Необходими продукти:
- 100 грама кашкавал
- 100 милилитра прясно мляко
- 4 филии черен хляб
- 4 яйца
- 1/2 връзка пресен копър
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Подредете филиите в тава. Поръсете ги с половината от ситно накълцания копър, а върху него сложете парчета кашкавал, които също покрийте с копър.
Разбийте млякото с яйцата, подправете и залейте хляба и кашкавала със сместа.
Покрийте със стреч фолио и поставете в хладилника за поне 8 часа или за една нощ. След това изпечете в предварително затоплена фурна за половин час при средна температура.
Поднесете запеканката гореща.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Запеканка от хляб и кашкавал с млечно-яйчена заливка и копър