Запеканка от хляб и кашкавал с млечно-яйчена заливка и копър
 
    Необходими продукти:
- 100 грама кашкавал
- 100 милилитра прясно мляко
- 4 филии черен хляб
- 4 яйца
- 1/2 връзка пресен копър
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Подредете филиите в тава. Поръсете ги с половината от ситно накълцания копър, а върху него сложете парчета кашкавал, които също покрийте с копър.
Разбийте млякото с яйцата, подправете и залейте хляба и кашкавала със сместа.
Покрийте със стреч фолио и поставете в хладилника за поне 8 часа или за една нощ. След това изпечете в предварително затоплена фурна за половин час при средна температура.
Поднесете запеканката гореща.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата





 
            
Коментари към Запеканка от хляб и кашкавал с млечно-яйчена заливка и копър